Geldzaken (zwanger)

Geldzaken

De geboorte van je kind is een bijzondere en emotionele gebeurtenis. Daarnaast komt er ook op financieel vlak heel wat bij kijken. Voor algemene informatie kan je terecht op de website van Kind en Gezin (Financieel).

Daarnaast bundelde Kind en Gezin heel wat informatie over de sociale aspecten die bij een zwangerschap en geboorte komen kijken (bescherming tegen ontslag, moederschapsrust, tussenkomsten na de geboorte, ..).


Premies en financiële tussenkomsten

Geboortepremie: De geboortepremie of het kraamgeld is een eenmalige premie die ouders krijgen bij de geboorte van een kind. Meer informatie over de premie en de aanvraag vind je terug op de website voor van Famifed (geboortepremie).

 

Kinderbijslag: De basiskinderbijslag (of gewoon kinderbijslag genoemd) is het bedrag dat elke werknemer of daarmee gelijkgestelde maandelijks krijgt. Meer informatie vind je terug op de website van Famifed (kinderbijslag)


Financieel moeilijk?

Heb je het financieel moeilijk of zit je met zorgen over je financiële situatie. Een medewerker van het OCMW helpt je graag verder vragen en gaat na op welke ondersteuningsmogelijkheden je recht hebt.

OCMW/Sociaal Huis