DOMO is een goede buur (Schilde, Zandhoven en Zoersel)

In een gezin met kleine kinderen loopt niet altijd alles van een leien dakje. Ouders worstelen dan wel eens met vragen. Op die momenten staan ze open voor steun van mensen uit hun omgeving. Dit brengt rust bij zowel de ouders als de kinderen. Maar niet iedereen kan rekenen op deze sociale steun. Omdat Domo vindt dat alle gezinnen recht hebben op de nodige sociale steun, gaan wij op zoek naar vrijwilligers die de nodige ondersteuning kunnen bieden. Domo biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

De enthousiaste Domo-vrijwilligers zijn geen hulpverleners, maar gaan vanuit hun hart een stukje mee op de gezinsweg. Eén vrijwilliger ondersteunt één gezin en dit gedurende een langere periode. Wekelijks of om de week gaat de vrijwilliger aan huis en trekt hij enkele uren met het gezin op, dit voor minstens één jaar. Hij is als een goede buur en springt bij waar nodig. Wat doet de vrijwilliger concreet? Dat kan gaan van leuke dingen doen met het gezin, samen winkelen, de ouders ondersteunen in contacten met de school en de opvoeding, de kinderen helpen bij hun huiswerk, op zoek gaan naar een leuke vrijetijdsbesteding, tot gewoon aanwezig zijn… Alles wat er gebeurd in een gezin, is op vraag van het gezin.

Als jij en jouw gezin wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, kan je dus contact met mij opnemen. Ik ga dan samen met jou op zoek naar iemand die past bij jou gezin en samen met jullie fijne en leerrijke momenten kan beleven.