Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Autisme glASShelder uitgelegd

mei 19 @ 8:00 - 10:00

Gratis

Woensdag 19/5/2021, 20 uur

Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven, die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk toe kan doordringen. Traditioneel wordt dat ‘eigen wereldje’ afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal?

Mensen met autisme leven wel degelijk in dezelfde wereld als ieder ander mens. Alleen registreert hun brein prikkels uit diezelfde wereld op een andere manier. En dat kan wel eens voor verwarring zorgen in de communicatie en sociale interactie met anderen. Maar een eigen wereld onder een glazen koepel?… Miriam Perrone gebruikt liever de metafoor van een wazig glas dat zich tussen iemand met en iemand zonder autisme in bevindt. En waarbij het nodig is om aan beide kanten te vegen, wil men het glas helder krijgen. Deze uiteenzetting kan hierbij al een eerste stap zijn.

In deze lezing belichten we de kenmerken van autisme en leggen de term ‘overprikkeling’ uit aan de hand van de werking van een autistisch brein. Dit alles gekoppeld aan anekdotes uit het eigen leven, filmfragmenten, leerrijke voorbeelden uit de literatuur enz.
Iedereen is van harte welkom, of u nu iemand met autisme bent of iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.

Begeleiding: Miriam Peronne, Autisme Centraal

Locatie: GC Jan Van der Noot, Mudaeusstraat 9, Brecht (of online als de coronamaatregelen een live evenement niet toelaten)

Deze vorming is gratis.
Inschrijven via mail naar inschrijven@olo.be of bellen naar 03/633 99 05, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Gegevens

Datum:
mei 19
Tijd:
8:00 - 10:00
Kosten:
Gratis

Organisator

opvoedingspunt Brecht
Telefoon:
03/633 98 98
E-mail:
opvoedingspunt@brecht.be
Site:
www.opvoedingswinkelzoersel.be

Locatie

GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9
GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9 België + Google Maps