Geestelijk welbevinden

Soms gaat het even wat minder… Wanneer je voelt dat je nood hebt aan psychologische ondersteuning, dan kan je rekenen op een aantal diensten in onze regio.

 

Kruispunt

Het Kruispunt biedt eerste hulp bij psychische en sociale problemen. We luisteren naar jouw verhaal en vragen. We helpen je verder in één of meer gesprekken en verwijzen door indien nodig. Onze hulp is gratis. We zijn er voor alle inwoners van 16 jaar of ouder uit de regio Voorkempen (Malle, Zoersel, Zandhoven, Wijnegem, Brecht, Schilde).

In Kruispunt Voorkempen werkt CAW Antwerpen samen met Kadodder, OC Clara Fey en Psychiatrisch centrum Bethanië.

Meer informatie en contactgegevens vindt u hier.

Vagga

Wanneer de psychosociale of psychiatrische problemen je dagelijkse leven of het leven van je directe omgeving belasten, kan het zinvol zijn om hulp te zoeken bij deskundigen die samen met jou en je omgeving kunnen meedenken.

Wij zijn een tweedelijnsvoorziening, wat betekent dat we mensen met ernstige psychische problemen én hun omgeving behandelen wanneer hulp uit de omgeving en eerstelijnszorg (huisarts, diensten maatschappelijk werk,…) onvoldoende zijn.

Meer informatie en hoe aan te melden vindt u hier.

Tele-onthaal
Bij Tele-onthaal kan je dag en nacht terecht voor een gesprek of chat. Het is anoniem en gratis. Bel het nummer 106 of start een chat via de website van Tele-onthaal.