Gezondheid en ontwikkeling (kind)

Gezondheid en ontwikkeling

Preventief medisch onderzoek

Het CLB volgt preventief de gezondheid van je kind op via een medisch onderzoek:

 

  • In het 1ste, 3de en 5de leerjaar van het lager onderwijs

De CLB-arts en -verpleegkundige testen de ogen en oren van je kind, meten de lengte en het gewicht, kijken de tanden en de houding na, en kijken ook na of je kind zich normaal ontwikkelt. Zo kan het CLB snel beginnende ziektes opsporen en erger voorkomen. Als de CLB-arts een probleem vaststelt of vermoedt, bezorgt die jou een advies, bijvoorbeeld om een specialist nader onderzoek te laten doen. De arts en verpleegkundige volgen ook de inentingen van je kind op.


Ziek

Bij ziekte of andere ongemakken die kinderen van deze leeftijd kunnen ervaren (groeipijnen, bedplassen, …) kan je bij je huisarts terecht.


Goed in je vel

Is je kind neerslachtig? Zit hij niet goed in zijn vel? Of heeft hij het lastig met het verwerken van de scheiding?  Met al deze bezorgheden en nog veel meer kan je bij CGG VAGGA terecht.


Leer- en gedragsstoornissen

De ontwikkeling van elk kind is anders en volgt een eigen tempo. Het is belangrijk om signalen van een stoornis of beperking tijdig te onderzoeken zodat de gepaste ondersteuning geboden kan worden voor je kind. Meer informatie en organisaties vind je bij problemen in de ontwikkeling.