Info en hulpverlening voor jongeren zelf

Jongereninformatie

Jongerengids geeft betrouwbare informatie voor kinderen en jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Jongerengids geeft basisinfo en verwijst door naar andere goeie bronnen.


Vragen of Problemen?

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 zoeken naar een antwoord op hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? …  Je bent welkom met om het even welke vraag bij het JAC.

Ook bij AWEL kan je terecht met al je vragen of problemen.  alle kinderen en jongeren kunnen AWEL anoniem contacteren over alles wat hen bezighoudt. AWEL luistert, voelt en denkt mee. Awel werkt volledig anoniem. Dit betekent dat enkel jij -als oproeper- en Awel ervan op de hoogte zijn dat jij met AWEL contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, …) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis!


Geestelijke gezondheid

Tejo

Ben je tussen 10 en 20 jaar en zie je het even niet meer zitten? Is er iets wat je verdrietig maakt? Word je gepest? Ben je boos over iets? Voor ons maakt het niet uit. Bel of mail naar een TEJO-huis bij jou in de buurt en maak een afspraak.  Je mag ook gewoon langskomen tijdens de openingsuren (check even de openingsuren van het TEJO-huis bij jou in de buurt). Je bent welkom alleen, maar je mag ook iemand meebrengen: één van je ouders, je broer of zus, een vriend(in), je oma, iemand van je school…

Joth

Je kan ook terecht in het  Joth huis in Zandhoven. JOTH luistert graag naar iedereen die het nodig heeft.
De professionele hulpverleners van Joth en vele vrijwilligers ondersteunen jongeren tijdens een ‘minder’ momentje. Hoe groot of klein dat ook mag zijn. De noden en vragen van iedere jongere staan centraal.
Ook jongeren die even willen ontsnappen aan de drukte van het leven zijn welkom om zich even te ontspannen. Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je een een-op-eengesprek met één van onze jongerenmedewerkers vastleggen? Contacteer ons dan via info@joth.be of bel ons op 03 336 38 54.

Adres

Vierselbaan 13
2240 Zandhoven

Openingsuren

Woensdag 12u – 17u
Vrijdag 16u – 21u
Zaterdag 9u – 12u

Warme Williamhuis

Iedere jongere tussen 12 en 24 jaar die even nood heeft aan me-time, die ertussen uit wil met een vriend(in), die graag zijn zorgen even kwijt wil of die even wil chillen in een andere zetel is welkom.

Warme William, in het gedaante van Hans, Anouk, Karen, Daan of Jonas, is aanwezig en zorgt (indien nodig) voor een luisterend oor.

Adres

Lodewijk De Vochtplein
2970 Schilde (‘s-Gravenwezel )

Openingsuren

Woensdag 12u – 16u

Meer info

Warmewilliam@schilde.be
03/380.07.40 (dienst vrije tijd en welzijn)