Hulp aan huis

Hulp aan huis

Het krijgen van een kind is best een overweldigende gebeurtenis en in de periode na de bevalling kan een helpende hand in het huishouden en bij de zorg voor je kind welkom zijn.


Vroedvrouwen

Een vroedvrouw komt bij je thuis voor en na de bevalling en kan ook ondersteuning bieden bij de bevalling. Ze geeft tips en advies bij de verzorging van je baby en begeleidt je als mama zowel medisch als psychosociaal. Via een tussenkomst van de mutualiteit komt de vroedvrouw meestal gratis tot bij je thuis.

Klik hier om een vroedvrouw in je buurt te vinden en voor meer informatie.


Kraamzorg

Kraamzorg is een kortdurende en professionele hulp die onmiddellijk na het ziekenhuisverblijf of na de bevalling thuis start. Speciaal opgeleide kraamverzorgenden komen u thuis ondersteunen. De kraamverzorgende helpt bij de babyverzorging en -voeding, heeft aandacht voor de andere kinderen en neemt licht huishoudelijke taken over zodat het gezin in alle rust aan de nieuwe situatie kan wennen.

Algemene informatie over kraamzorg en een uitgebreid overzicht van dienstverleners kan u terugvinden op de website van De Kraamvogel (Expertisecentrum Kraamzorg). Volgende organisaties helpen je graag verder:

Diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Familiehulp

Ferm Thuiszorg

Solidariteit voor het Gezin

Villers vzw

Kidsokee

Kom je als kersverse ouder handen tekort?

Kan je door bijvoorbeeld ziekte, een beperking of psychosociale omstandigheden de zorg voor jezelf, je gezin en het huishouden (tijdelijk) niet meer opnemen? De redenen kunnen heel verschillend zijn.
Thuiszorg KidsOkee zorgt er voor dat je als gezin meer ademruimte krijgt.