Opvoedingsvragen

Opvoedingsondersteuning

Een kind opvoeden is boeiend, maar best ook vermoeiend. Het is een hele weg waarbij ouders en begeleiders het kind stimuleren, sturen en steunen. Dag in, dag uit ontdekt een kind meer en gaat het een stapje verder. Voor opvoeders een pracht van een uitdaging (tekst: Kind en Gezin).

 

Voor algemene informatie verwijzen we je graag door naar de website van Kind en Gezin (opvoeden) die heel wat informatie rond opvoeding bundelt (slapen, eten, huilen, bijten angsten, …).


Opvoedingsvragen

“Marie is twee jaar en kan heel driftig reageren. Als ze haar zin niet krijgt, gooit ze haar speelgoed stuk. Je weet niet goed hoe te reageren.”

“Je bent erg moe omdat Naïma, vier maanden oud, veel huilt. Je wil met iemand bespreken hoe je het misschien anders kan aanpakken.”

“Kenny is anderhalf jaar en wordt verschillende keren per nacht wakker. Je bent moe en je geduld wordt op de proef gesteld.”

Bij volgende partners kan je terecht met opvoedingsvragen:

Consultatiebureau Kind en Gezin

Vroedvrouwen

Opvoedingspunt/Opvoedingswinkel


Opvoedingsondersteuning (workshops en training)

Naast vragen rond opvoeding kan je misschien een extra hulp gebruiken? Verschillende organisaties bieden workshops of vormingen aan rond opvoeding. Je kan hiervoor bij volgende partners terecht:

De opvoedingswinkel heeft  een uitgebreid vormingsaanbod voor zowel ouders als professionals. De meeste lezingen zijn gratis. Er wordt wel gevraagd vooraf even in te schrijven. Hier vindt u het volledige aanbod:

Consultatiebureau Kind en Gezin kan ondersteuning bieden bij specifieke opvoedingsvragen en problemen. Neem contact op met de Kind en Gezinlijn of praat erover met de regioverpleegkundige. Het consultatiebureau organisert ook vormingen “Triple P: positief opvoeden” (Hou onze kalender goed in het oog!).

CKG Het Open Poortje biedt een groepsprogramma “Triple P: positief opvoeden” voor ouders van kinderen tussen 2 en 10 jaar.

Heb je een vermoeden van een probleem in de ontwikkeling? Neem dan ook een kijkje bij problemen in de ontwikkeling.


Stel je vraag!