vrije tijd en ontmoeting (Zwanger)

Vrije tijd en ontmoeting

De zorg en aandacht voor je kind neemt heel wat tijd in beslag. Toch is het belangrijk en leuk om tijd vrij te maken voor ontspanning. Je kan andere ouders ontmoeten, een leuke activiteit doen of gewoon afspreken met familie of vrienden…


Speelbabbel

De Speelbabbels zijn ontmoetingsmomenten voor mama’s, papa’s en andere vertrouwenspersonen zoals oma’s, opa’s pleegouders, … en hun kindje(s) van 0 tot 3 jaar. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen hun ouders een praatje slaan. Ook de allerkleinsten, die nog niet echt kunnen spelen, zijn welkom.

Het onthaal gebeurt door een medewerker die steeds aanwezig is tijdens de Speelbabbel. Heb je een vraag dan kan je ook bij hem of haar terecht. Er is leuk speelgoed aanwezig voor baby’s en peuters die in een veilige omgeving kunnen spelen. Voor de mama’s en papa’s staat een tas koffie of thee klaar. De allerkleinsten trakteren we op een stukje fruit.

Kom jij ook naar de Speelbabbel? Ontspanning en ontmoeting zijn goed voor je en voor je kindje(s). Je bent dagelijks druk in de weer met de zorg voor je baby(‘s) of peuter(s). Het is niet altijd vanzelfsprekend om even buitenshuis te komen en sociale contacten te onderhouden. Tijdens de Speelbabbel willen we op een ongedwongen manier ontmoeting tot stand brengen. We willen ouders en hun kindje(s) een leuke tijd bieden.

Ben je benieuwd en spring je graag eens binnen? Kijk dan snel waar en wanneer je terecht kan op de Speelbabbel:

Zandhoven

 • Elke dinsdag van 8u45 tot 11u45
 • Niet tijdens schoolvakanties of schoolvrije dagen
 • Stekelbees – Beggard 4 – Zandhoven

Schilde

 • Elke woensdag van 9u tot 12u
 • Niet tijdens schoolvakanties of schoolvrije dagen
 • ’t Parkske – Eugeen Dierckxlaan 24 – Schilde

Sint-Job-In-‘t-Goor

 • Elke donderdag van 10u tot 12u
 • Ook tijdens schoolvakanties of schoolvrije dagen
 • De Pastorie – Kerklei 57 – Sint-Job-in-‘t-Goor

Overbroek

 • Elke woensdag van 9u tot 12 u
 • Niet tijdens schoolvakanties en schoolvrije dagen
 • Klavertje 3-St. Willebrordusstraat 60-Overbroek

 


 

Heb je graag wat meer informatie of wil je graag vrijwilliger worden op de Speelbabbel? Neem dan contact op met de opvoedingswinkel van Zoersel op het nummer 03/633 98 98 of mail naar opvoeding@zoersel.be .

 


Babymassage

Via CM (ook toegankelijk voor niet-leden)


Peuters in actie

    • Via CM (ook toegankelijk voor niet-leden)

Vormingen, workshops, …

De opvoedingswinkel heeft  een uitgebreid vormingsaanbod voor zowel ouders als professionals. De meeste lezingen zijn gratis. Er wordt wel gevraagd vooraf even in te schrijven. Hier vindt u het volledige aanbod.


Gezinsbond

Activiteiten

De Gezinsbond organiseert verschillende activiteiten per jaar met de bedoeling om mensen samen te brengen en te verbinden. Hieronder vallen ook educatieve activiteiten voor kinderen. Afhankelijk van de activiteit ook toegankelijk voor niet-leden.

Gezinsondersteuning

De Gezinsbond zet in op gezinsondersteuning door het aanbieden van oppashulp en informatiemomenten die een opvoedkundige meerwaarde bieden voor ouders.

Kortingen

Leden van de Gezinsbond kunnen genieten van verschillende kortingen bij o.a. openbaar vervoer, cinema, GSM-kaarten, …

Contactgegevens, meer informatie en activiteiten vind je hier!