Extra voor professionals

Partneroverleg 4 april 2017

Op 4 april 2019 willen we opnieuw alle partners samen brengen op het partneroverleg. De voorbije jaren kregen we via dit platform heel wat input vanuit het werkveld en groeiden hieruit verschillende initiatieven en werkgroepen (infoavond Pas Zwanger, werkgroep kinderarmoede, speelbabbels, …). Maar zeker niet alles werd reeds opgestart of uitgevoerd. Ook komen er steeds nieuwe uitdagingen op ons af. Met de nieuwe gemeentelijke meerjarenplaning 2020-2025 in het vooruitzicht, willen we de visie en ambitie van het Huis van het Kind verder scherp stellen. Waar willen we met het Huis van het Kind staan in 2030? En hoe doen we dit? De weg hiernaartoe willen we samen met u uitstippelen. Afsluiten doen we met een broodje.

 

  • Wanneer: donderdag 4 april 2019 van 9u tot 12u30
  • Waar: GC ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
  • Inschrijven via het online inschrijvingsfomulier

Vorming Bind-Kracht: contact met kwetsbare gezinnen

een (school)rekening die weeral niet betaald is? Een kind dat uitgelachen wordt om de kleding die het draagt? Ouders die je zo graag op een ouderavond zou zien? Het gebeurt toch ook in jouw school, in jullie jeugdbeweging of sportclub. Herken jij deze kwetsbare situaties? Laat je het (een beetje onwennig) passeren of doe je er iets mee? Is het aan jou of aan anderen om het gesprek aan te gaan? En hoe doe je dat dan op een positieve manier? Het Huis van het Kind Voorkempen biedt een vormingsmoment aan over contact maken met kwetsbare gezinnen (door Aafje De Wacker, trainer Bind-Kracht)

Voor wie: voor professionelen (kinderbegeleiders, leerkrachten, vroedvrouwen, medewerkers consultatiebureau, CLB, …) en vrijwilligers (jeugdverenigingen, sportclubs, …) die met kinderen en gezinnen werken of regelmatig met hen in contact komen.

  • dinsdag 19 maart 2019 van 19u tot 22u in Schilde, De Werf 44, zaal Expo (schoolstraat 44, 2970 Schilde)
  • zaterdag 23 maart 2019 van 09u tot 12u in Zoersel, zaal Dorpszicht boven de bib (Dorp 54, 2980 Zoersel)
  • Inschrijven kan gratis (maar is verplicht) via het inschrijvingsformulier.

Visietekst Huis van het Kind Voorkempen

VISIETEKST Huis van het Kind ZBZWS FINAL