Kinderwens

Kinderwens

Voor algemene informatie verwijzen we je graag door naar de website van Kind en Gezin (kinderwens) die specifieke informatie rond een kinderwens heeft gebundeld.

 

Zwanger worden

Na het fantaseren over mooie kindernamen, een toekomstbeeld over een gezin, … wordt het verlangen naar kinderen steeds concreter. Op dat moment is het van belang om zich goed te informeren. Een aangepaste levensstijl bevordert immers de vruchtbaarheid. Er zijn belangrijke adviezen inzake voeding (bv. foliumzuur), vruchtbare dagen kunnen berekend worden en misschien groeit de nood aan bijkomende informatie wanneer het vervullen van de kinderwens op zich laat wachten.

Volgende organisaties helpen je graag verder:

Vroedvrouwen

Gynaecologen (AZ Sint Jozef Malle)


 Vruchtbaarheid

Als het vervullen van een kinderwens op zich laat wachten, groeit misschien de nood aan informatie. Hierover is op een aantal websites heel wat informatie te vinden. Deze kunnen je op weg zetten naar ondersteuning en hulp bij het maken van keuzes zoals pleegzorg, adoptie, medische behandeling of een leven zonder kinderen, …

 

Meer informatie vind je op volgende website:

www.gezondzwangerworden.be

www.deverdwaaldeooievaar.be

 

Volgende organisaties helpen je graag verder:

Vroedvrouwen

Gynaecologen (AZ Sint Jozef Malle)

Fertiliteitscentrum Antwerpen


Adoptie

Je wil een kind adopteren. Dat kan zowel ongekend kind zijn als een kind van de familie. Bij binnenlandse adoptie is het mogelijk om een gekend kind te adopteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de adoptie van de kinderen van je partner, van je kleinkind of van een nichtje. Wanneer een kind van de familie in het buitenland verblijft, spreken we van een intrafamiliale adoptie. Adoptie van een gekend kind uit het buitenland is niet mogelijk.

 

Meer informatie kan je op de website van Kind en Gezin terugvinden: www.kindengezin.be/adoptie/